Tommy Thompson

Eerste kennismaking

Tommy's eerste kennismaking met muziek begon op jonge leeftijd als klarinettist in een filharmonisch orkest. Toen hij nog heel jong was wist hij al dat hij saxofoon wilde spelen en toen hij de klarinet goed onder de knie had begon hij aan tenorsaxofoon.
Hij heeft met verschillende bandjes hier in Nederland en elders in de wereld gespeeld. In 1994 werkte Tommy mee aan een theater/muziek programma in Duitsland. Het project was bedoeld om op een speelse manier de jeugd te bereiken met stichtelijke liedjes en rap. Tommy deed dit samen met een Duitse collega. Tijdens dit project leerde hij zingen, drummen en saxofoon spelen tegelijk.

Solo

In 1995 startte Thompson's solo carrière. Aanvankelijk treedt hij op aan het begin van het evenement en verwelkomt hij de gasten op gepaste wijze met zijn saxofoon. Soms zelfs verkleedt als oude jazz muzikant.
In het begin van dit programma speelde Tommy nog akoestisch, maar al snel breidde het programma zich uit, en gaat hij het versterkt doen. Hij maakt zijn eigen orkestbanden en begeleid dit op de saxofoon. Vele mensen zagen hem aldus optreden tijdens de opening van het plaza winkelcentrum op Schiphol. In korte tijd veranderde het programma. Speelde hij aanvankelijk nog tijdens de inloop van het evenement, dit werd al gauw een aantal keren een half uur. Hij combineert hierbij zang en saxofoon.

Veelzijdige artiest

Inmiddels is Tommy Thompson uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige artiesten die zowel voor een zeer klein gezelschap van dertig mensen als voor honderden en soms duizenden mensen een fantastische sfeer weet neer te zetten. Zijn optredens zijn dan ook een onvergetelijke happening.
Vorige 1 2 3 Volgende

Informatie & boekingen

Als u na het lezen van deze site overtuigd bent van het feit dat het Tommy Thompson is die u wilt hebben als entertainer op uw feest, dan kunt u direct bellen voor een boeking.
U weet dan direct of Tommy nog vrij is op de door u uitgekozen datum.

Als u nog aanvullende informatie wilt dan kunt u bellen of e-mailen.

Tommy Thompson

Telefoon: 073 - 642 46 27
Mobiel: 06 - 22 99 83 46
E-mail: info@tommythompson.nl

Repertoire

Tommy heeft een zeer uitgebreid repertoire, dat bestaat uit:

•  Dance classics
•  Good old motown Soul
•  Swingende Evergreens
•  Funk
•  Ballads
•  Rock en Roll
•  Reggae
•  Nederlandstalig
•  Disco